VINBÄRSTARTELETTER
10 st
Bottnar:
3 ägg
1½ dl socker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
smör till formarna
Fyllning:
100 g hasselnötskärnor
250 g kesella
2 dl crème fraîche
3 dl siktat florsocker
3 äggulor
3/4 dl vetemjöl
3 äggvitor
2 - 3 dl svarta eller röda vinbär,
blåbär, moreller
Bottnar:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och vänd ned i äggvispet. Fördela i väl smorda tartelettformar med löstagbar botten, ca 12 cm i diameter, eller engångsaluminiumformar med samma mått. Grädda mitt i 250 grader ca 5 minuter. Ta ut och låt svalna.
Fyllning:
Rosta nötkärnorna i het, torr stekpanna tills de fått fin färg. Skaka pannan under tiden. Gnugga sedan kort de torra skalen i en grov handduk. Rosta ev nötterna litet till, så de får färg på kinderna.
Rör kesella, crème fraîche, socker, gulor och mjöl till en jämn smet i en bunke. Vispa vitorna riktigt styva i en pyts för sig med helt fettfria redskap. Vänd ned bär, nötter och slutligen äggviteskummet i kesellasmeten. Fördela den med råge på bottnarna i formarna och grädda, nu mitt i ugnen i 175 grader, ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar