lördag 21 november 2020

Minipajer med grönkål och brie

MINIPAJER MED GRÖNKÅL OCH BRIE

4 - 6 st

2 dl vetemjöl
1 dl havrekli
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
200 g grönkål
2 gula lökar
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl grovhackade valnötter
200 g brieost

Äggstanning:
4 ägg
3 dl vispgrädde
1 dl riven lagrad ost
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering:
granatäppelkärnor
grovhackad persilja


Blanda mjöl, havrekli, smör och vatten, gärna i en matberedare. Arbeta ihop till en degboll. Svep in i plastfolie och låt vila svalt ca 10 minuter. Tryck eller kavla ut degen i smorda portionsformar, 8 - 10 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i 200° ca 8 minuter.

Fyllning:
Ta bort de tjocka stjälkarna och repa grönkålen. Hacka den och förväll i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Låt rinna av väl. Finhacka löken och fräs den blank i smör utan att den får ta färg. Tillsätt grönkålen, låt den fräsa med ett par minuter och krydda med salt och peppar. 

Fördela kålblandningen i pajskalen. Toppa med nötterna och lägg på skivad brieost. Blanda samman äggstanningen och häll den över. Grädda i ugnens nedre del i 225° 35 - 40 minuter. Garnera med granatäppelkärnor och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar