lördag 7 november 2020

Ellebybakelser

ELLEBYBAKELSER

4 portioner

1½ dl vetemjöl
2 msk brun farin
50 g smör
1 msk vatten

Till formarna:
olja

Lingongelé:
4 blad gelatin
2 dl koncentrerad lingondricka

Övriga tillbehör:
1 - 2 dl färska lingon
1 dl vispad grädde
brun farin
kanel
myntakvistar


Arbeta snabbt ihop vetemjöl, farin, smör och vatten. Ställ det ev en stund i kylskåpet. Klä 4 oljesmorda formar med löstagbar botten (ca 12 cm i diameter) med deg. Grädda dem i 200° 10 minuter.

Följ anvisningarna på förpackningen angående blötläggning av gelatinbladen. Smält dem i en aning av lingondrickan. Rör ut de smälta bladen med övrig dryck. Fördela i formarna och ställ svalt att stelna.

Fyll formarna med lingongelé och lingon. Klicka på grädde och strö över farin och kanel. Toppa med en myntakvist.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar