lördag 14 november 2020

Ingegerds blåbärspaj

INGEGERDS BLÅBÄRSPAJ

4 portioner

Mördegsbotten:
3 dl vetemjöl
½ dl havregryn
150 g smör
½ dl brun farin
2 tsk malen ingefära

Fyllning:
1 l blåbär
1 dl socker
1 msk potatismjöl
1 banan


Mixa eller hacka ihop ingredienserna till bottnen. Kavla eller tryck ut hälften av den i en pajform som mäter ca 24 cm i diameter. Stötta ev kanterna med aluminiumfolie, pricka bottnen och grädda pajskalet mitt i ugnen i 225°. Ta bort folien.

Blanda bären med socker och potatismjöl. Fördela hälften av blandningen på pajbottnen. Täck med skivad banan och lägg på resten av bären. Kavla ett lock av resten av degen och täck pajen med det. Pricka degen lätt och grädda ytterligare ca 30 minuter. Börjar pajen bli mörk mot slutet av gräddningstiden bör den täckas med aluminiumfolie.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar