söndag 1 november 2020

Citronfylld chokladkaka

CITRONFYLLD CHOKLADKAKA

1 kaka

2 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
1 msk socker
1 msk kakao
75 g smör eller margarin
1 äggula

Fyllning:
150 g mandelmassa
50 g smör eller margarin
1 ägg
1 äggvita
rivet skal och saft av 1 citron
1 msk vetemjöl
1 krm bakpulver

Garnering:
1 dl citronmarmelad
eller apelsinmarmelad


Hacka samman mjöl, bakpulver, socker, kakao och matfett, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan. Tryck ut degen i små engångsformar av aluminium. Blanda mandelmassa och matfett, gärna i matberedare. Tillsätt ägg, äggvita, citronskal och -saft. Rör i mjöl och bakpulver. 

Fyll smeten i formarna. Ställ formarna på en plåt och grädda i 200° ca 12 minuter. Låt formarna kallna. Bred på marmeladen och servera.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar