CITRONFYLLD CHOKLADKAKA
1 kaka
2 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
1 msk socker
1 msk kakao
75 g smör eller margarin
1 äggula
Fyllning:
150 g mandelmassa
50 g smör eller margarin
1 ägg
1 äggvita
rivet skal och saft av 1 citron
1 msk vetemjöl
1 krm bakpulver
Garnering:
1 dl citronmarmelad
eller apelsinmarmelad
Hacka samman mjöl, bakpulver, socker, kakao och matfett, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan. Tryck ut degen i små engångsformar av aluminium. Blanda mandelmassa och matfett, gärna i matberedare. Tillsätt ägg, äggvita, citronskal och -saft. Rör i mjöl och bakpulver.
Fyll smeten i formarna. Ställ formarna på en plåt och grädda i 200° ca 12 minuter. Låt formarna kallna. Bred på marmeladen och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar