lördag 14 november 2020

Citronpaj från Toscana

CITRONPAJ FRÅN TOSCANA

4 portioner

Deg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
½ dl socker
rivet skal av 1 citron

Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
4 msk vetemjöl
rivet skal av 1 citron
6 msk pressad citron

Garnering:
50 g mandelspån
florsocker
skivad lime


Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Mixa ingredienserna till degen, tryck ut degen i pajformen och förgrädda pajskalet 12 - 15 minuter.

Fyllning:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ned vetemjöl, citronskal och pressad citron. Häll krämen i pajskalet och grädda ytterligare 8 - 10 minuter. Fyllningen ska vara litet lös, den stelnar när pajen kallnat.

Rosta mandelspånen guldbruna i torr, het stekpanna. Strö över mandelspån och siktat florsocker över den nygräddade pajen och låt den kallna. Garnera med limeskivor och servera, ev med vispad grädde.

Den här pajen går bra att göra en dag i förväg, då stadgar sig fyllningen bra.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar