VINBÄRSPAJ
4 portioner
3 dl vetemjöl
1½ dl socker
1 tsk äkta vaniljsocker
1 tsk bakpulver
125 g smält smör
Fyllning:
3 dl röda vinbär
2 dl crème fraîche
½ dl socker
Blanda de torra ingredienserna till pajskalet. Smält smöret och häll över. Arbeta snabbt ihop degen och låt den vila ca 40 minuter i kylskåp. Blanda ingredienserna till fyllningen.
Ta fram och kavla ut degen på mjölat bakbord. Rulla upp degen på mjölad kavel och rulla ut den över en pajform, ca 25 cm i diameter. Degrundeln bör vara ca 5 cm större i omkrets än formen. Förgrädda pajskalet 10 minuter i 225 grader.
Fördela fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 25 minuter. Låt svalna och dekorera med pudrat florsocker och några vinbärsklasar före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar