SNABBA SOMMARTÅRTAN
4 portioner
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
75 g smör eller margarin
2 ägg
matfett till formen
Fyllning:
1 dl crème fraîche
2½ dl vispgrädde
3 msk florsocker
Garnering:
jordgubbar, hallon och blåbär
citronmeliss eller mynta
Sätt ugnen på 175°.
Blanda alla torra ingredienser. Smält matfettet och blanda ned det och äggen i mjölblandningen. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 - 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Kakan ska vara krämig och nätt och jämnt gräddad.
Vispa samman crème fraîche, grädde och socker. Bred krämen över chokladbottnen och garnera med bär och kryddgrönt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar