onsdag 18 november 2020

Persikotårta

PERSIKOTÅRTA

1 tårta, 10 portioner

250 g smör
2½ dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
½ dl persikolikör eller konjak

Garnering:
florsocker
2 burkar inlagda persikor

Tillbehör:
vispgrädde


Sätt ugnen på 175 grader.

Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt detta samt likör eller konjak. Fyll en smord, mjölad och sockrad form med smeten och grädda ca 30 minuter. Stjälp upp och låt svalna. 

Lägg ut några blad över kakan, t ex pelargon eller murgröna, och pudra över florsocker. Ta bort bladen och dekorera också kakan med skivade persikor. 

Servera med vispad grädde, gärna smaksatt med persikolikör eller litet rivet citronskal.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar