söndag 15 november 2020

Lättbakad kaka med vinbär

LÄTTBAKAD KAKA MED VINBÄR

6 portioner

150 g smör eller margarin
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
4 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1½ dl repade röda vinbär
florsocker till garnering


Sätt ugnen på 175°.

Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken. Värm tills blandningen är ljummen, dra sedan kastrullen av plattan och låt svalna. Vispa äggen till luftigt skum med sockret. Blanda de torra ingredienserna och häll dem i äggmassan, varvat med mjölkblandningen. Rör till en jämn smet. 

Strö litet vinbär i en smord form, häll på smeten och stick också ned litet bär i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kallna och sikta över florsocker.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar