CITRON- OCH LIMEKAKA
Syrlig, söt och läckert krämig succékaka som kan göras 2 dagar i förväg om du vill. Servera som kaka eller som dessert.
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula
Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 lime
och 1 citron
Garnering och servering:
1 skivad lime
1 msk florsocker
3 dl vispgrädde
Hacka ihop mjöl, socker och matfett till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt och rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna och garnera med limeskivor och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar