KRÄMIG NÖTKAKA MED APELSINGRÄDDE
Detta är en himmelskt god kaka som gärna ska vara litet kladdig i mitten. Servera med vispad grädde smaksatt med rivet apelsinskal.
3 dl hasselnötter
1 dl smör- och rapsolja
2 dl socker
3 ägg
250 g Kesella
2 dl vetemjöl
2 krm salt
½ tsk bakpulver
Apelsingrädde:
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
rivet skal av 1 apelsin
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa 2 dl av nötterna och rör ihop med smör- och rapsolja och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och hälften av Kesellan. Blanda mjöl, salt och bakpulver och rör ned i smeten. Häll den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grovhacka resten av nötterna och strö dem över smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen 18 - 20 minuter. Låt svalna.
Vispa grädden och rör ned florsocker, resten av Kesellan och apelsinskal. Servera apelsingrädden till kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar