fredag 17 oktober 2014

Fransk hallonkaka

FRANSK HALLONKAKA

Spröd botten med smak av bittermandel toppad med härligt sötsyrliga hallon.

1 kaka, ca 15 bitar

2 ägg
2 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ finriven bittermandel
200 g djupfrysta hallon, ca 4 dl
100 g kylskåpskallt smör eller margarin


Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en mindre långpanna, ca 20 x 25 cm, eller klä den med bakpapper.

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned vetemjöl och bakpulver och tillsätt finriven bittermandel. Rör varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt i långpannan och strö över de frysta bären. Hyvla därefter över det kalla matfettet. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

Givetvis kan du använda andra djupfrysta bär till den här kakan, t ex blåbär.


Från Allers nr 40/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar