fredag 17 oktober 2014

Syrlig citronkladdkaka

SYRLIG CITRONKLADDKAKA

En sötsyrlig kaka med ett härligt kladdigt inre som påminner om citronskal.

12 - 15 bitar

250 g smör eller margarin
5 dl socker
4 ägg
3 citroner
4 dl vetemjöl

Servering:
lättvispad grädde
ev 2 passionsfrukter


Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.

Smält matfettet i en gryta som kan rymma hela smeten. Ta från värmen och rör i socker och ägg. Riv skalet och pressa saften från citronerna. Blanda ned i grytan. Sikta sist i mjölet och blanda noga. Häll smeten i formen och grädda 30 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.

Låt kakan svalna och kyl den sedan gärna. Servera med lättvispad grädde och gärna urgröpt passionsfruktkött.


Från Allers nr 38/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar