torsdag 16 oktober 2014

Fin äppelkaka i långpanna

FIN ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA

Fruktkakan blir extra saftig tack vare färskosten som klickas över frukten.

12 - 15 bitar

4 ägg
3 dl socker
5½ dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
2 äpplen
2 nektariner
200 g färskost
3 msk råsocker

Servering:
lättvispad grädde


Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker ljust och poröst. Rör sedan ned mjöl och bakpulver. Smält matfettet och blanda ned det i äggsmeten och bred ut alltihop i långpannan.

Kärna ur äpplena och nektarinerna och skär frukten i tunna klyftor. Stick ned klyftorna i smeten och klicka färskosten över frukten. Strö över råsocker. Grädda 20 minuter i ugnen. Låt svalna före servering. Kakan är allra godast nybakad med lättvispad grädde.


Från Allers nr 34/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar