måndag 13 oktober 2014

Vit chokladfondant med passionssås

VIT CHOKLADFONDANT MED PASSIONSSÅS

Chokladbakelse med en härligt krämig kärna och frisk sås av yoghurt och passionsfrukt. Blanda i en skvätt rom om du vill ha en vuxnare smak.

4 portioner

100 g vit choklad
50 g smör eller margarin
3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
ev 1 msk mörk rom

Passionssås:
4 passionsfrukter
1 dl turkisk meze matyoghurt


Börja med såsen. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med yoghurt.

Hacka eller bryt chokladen i bitar. Smält matfettet i en kastrull och ta den sedan från värmen. Lägg i chokladen och rör om tills den har smält. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ned i chokladblandningen. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning. Smaksätt ev med rom.

Fördela blandningen i 4 smorda och mjölade portionsformar eller stora muffinsformar. Täck formarna och låt stå i frys minst 2 timmar. Ta fram formarna ca 1 timme före tillagning. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda i nedre delen av ugnen 9 - 10 minuter. Stjälp genast upp bakelserna och servera med såsen.


Ur "Fredag" från Arla-Köket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar