torsdag 16 oktober 2014

Svart vinbärskaka med syrlig glasyr

SVART VINBÄRSKAKA MED SYRLIG GLASYR

En syrlig kaka med svarta vinbär och citronglasyr, som passar särskilt bra efter salt mat.

6 - 8 bitar

2 ägg
100 g smält smör eller margarin
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl socker
smör och ströbröd till formen
3 dl svarta vinbär
2 dl florsocker
1 citron - det yttersta finrivna skalet
och 1½ msk saft


Sätt ugnen på 175 grader.

Rör ihop äggen med matfettet. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och socker och rör ned det i äggsmeten. Använd en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter, och klä botten med bakplåtspapper. Smörj och bröa formen.

Häll smeten i formen och strö svarta vinbär över. Grädda ca 35 minuter i mitten av ugnen tills kakan fått fin färg. Låt svalna. Sikta florsockret och blanda med citronskal och -saft till glasyr. Bred ut glasyren på den avsvalnade kakan.


Från ICA-Kuriren nr 32/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar