lördag 11 oktober 2014

Solbackarutor

SOLBACKARUTOR

Med smält blockchoklad ringlad över kakan innan marängsmeten klickas på måste det ju bara bli gott ... Ett recept ur en bok som medlemmarna i EFS-föreningen säljer till förmån för sitt sommarhem. Äggulorna används i kakan, äggvitorna i marängen.

200 g smör eller margarin
1 dl socker
1 dl farin
3 äggulor
1 msk vatten
4 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

200 g blockchoklad

Marängsmet:
3 äggvitor
2½ dl socker


Rör matfett och socker och blanda sedan i de andra ingredienserna. Bred ut smeten, som ska vara ganska hård, i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Smält chokladen och ringla den över smeten. Vispa äggvitorna och blanda dem med sockret till en marängsmet, som breds ovanpå kakan. Grädda den i 175 grader 18 minuter och skär kakan i rutor innan den svalnat helt.


Ur boken "Kyrkkaffe - Bullar, böner och berättelser" från Libris förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar