lördag 25 oktober 2014

Brownie Melba

BROWNIE MELBA

Choklad, jordgubbar och persika bildar en suverän treklang. Här får äkta amerikanska och litet sega brownies sällskap med persikoglass på en spegel av jordgubbssås. Inspirationen kommer från en klassisk rätt tillägnad operasångerskan Dame Nellie Melba.

Ca 12 - 15 bitar

Ca 75 g mörk choklad av god kvalitet
1 dl valnötskärnor
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
1½ dl socker
2 ägg

Servering:
Ca 1 l persikoglass
ca 200 g jordgubbar, färska eller frysta
1 msk socker


Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Hacka valnötterna grovt och blanda dem med mjöl och vaniljsocker. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och blanda i chokladen och mjölblandningen. Häll smeten i en liten långpanna eller form, ca 20 x 20 cm. Grädda i 175 grader ca 25 minuter. Låt kakan svalna och skär den i jämnstora bitar.

Skölj jordgubbarna om färska bär används och mixa med socker till sås. Fördela såsen på assietter eller tallrikar, ställ en brownie i och lägg upp glass vid sidan om. Servera.

Om du inte får tag på persikoglass kan du blanda vaniljglass med fint hackad persika från burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar