torsdag 16 oktober 2014

Italienska apelsinkakor

ITALIENSKA APELSINKAKOR

Ca 45 kakor

3 dl vetemjöl
4 dl semolina (finmalt durumvete)
eller fin polenta
1 dl socker
100 g mjukt osaltat smör
2½ tsk rivet apelsinskal
2 ägg
1 krm salt


Mixa mjöl, semolina, socker, smör, apelsinskal, ägg och salt till en jämn deg i en matberedare och låt sedan degen ligga i kylskåp 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj en bakplåt och lägg teskedsstora degbitar på plåten. Fukta fingrarna mycket lätt med vatten och platta till degbitarna. Ta inte för mycket vatten, för då påverkas kakornas konsistens. Lägg inte kakorna för nära varandra, för de ökar i storlek under gräddningen.

Grädda kakorna ca 15 minuter och ta sedan ut dem ur ugnen. Lyft av dem från plåten och låt dem kallna på galler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar