söndag 5 oktober 2014

Pajskal med färsk frukt

PAJSKAL MED FÄRSK FRUKT

En spröd, nötig och lätt paj som man kan garnera med valfria frukter och bär.

1 paj, ca 8 personer

Pajskal:
100 g smör eller margarin
2½ dl grahamsmjöl
1 dl kokosflingor
1 dl rörsocker
½ tsk bakpulver
1 ägg

Fyllning:
2 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
2 apelsiner
färska fikon, blåbär och björnbär
2 passionsfrukter


Hacka samman alla ingredienserna till degen och tryck ut den i en rund bakform med löstagbar botten som mäter ca 24 cm i diameter. Fäst en bit ugnsfolie på insidan så att degen inte kan trilla ned under gräddningen. Ställ formen kylskåpskallt att vila minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen 18 - 20 minuter. Ta formen ur ugnen och dra varsamt bort folien. Låt skalet kallna innan det lossas från formen.

Vispa grädden. Rör ned grädden i philadelphiaosten, litet i taget, till en slät kräm som smaksätts med florsocker och vaniljsocker. Bred ut krämen jämnt i skalet.

Skär av skalet på apelsinerna så att den inre hinnan följer med. Skär ut hinnfria klyftor som läggs runt kanten på pajen. Dela och lägg på fikonen. Strö över blåbär och björnbär, dela passionsfrukterna och skrapa ut innehållet över pajen. Servera.


Från Allers nr 42/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar