söndag 26 oktober 2014

Nattjästa frukostfrallor

NATTJÄSTA FRUKOSTFRALLOR

Frukostfrallor är som allra godast nygräddade. Njut dem med en god, smakrik ost och litet söt marmelad.

12 st

1/4 pkt jäst, ca 13 g
4 dl kallt vatten
1 msk smör- och rapsolja
1½ tsk salt
9 dl siktat dinkelmjöl
2½ dl finriven Västgöta Klosterost, svart


Dag 1: Lös jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt smör- och rapsolja, salt, mjöl och hälften av osten. Rör till en jämn deg, täck bunken med plastfolie och ställ kallt över natten. Spara resterande ost till utbakning.

Dag 2: Sätt ugnen på 250 grader. Klicka ut degen till 12 bullar på en bakpappersklädd plåt. Strö över resten av osten och grädda i mitten av ugnen 10 - 12 minuter tills frallorna har fått fin färg. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar