lördag 1 november 2014

Plommonclafoutis

PLOMMONCLAFOUTIS

4 - 6 portioner

6 medelstora plommon + 1 msk socker
1 dl mald sötmandel eller mandelmjöl
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
2 ägg
2 äggulor
2½ dl vispgrädde

Garnering:
florsocker
1 - 2 dl vispad grädde
1 msk mandelspån


Sätt ugnen på 175 grader.

Skölj och kärna ur plommonen och skär dem i små bitar. Lägg plommonen i ugnssäkra portionsformar, 10 - 12 cm i diameter. Strö över litet socker. Förgrädda plommonen mitt i ugnen ca 5 minuter.

Blanda mandelmjöl, vetemjöl, vaniljsocker och socker i en bunke. Vispa ihop ägg, äggulor och grädde i en annan bunke. Rör ihop äggsmeten med mjölblandningen till en slät smet och fördela den över plommonen. Grädda pajerna mitt i ugnen 15 - 20 minuter. Servera dem ljumma. Sikta över litet florsocker, lägg på en klick grädde och strö över mandelspån.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar