lördag 1 november 2014

Kardemummakaka med vinbär

KARDEMUMMAKAKA MED VINBÄR

10 - 12 bitar

100 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl socker
1 ägg
1½ dl mjölk
1 dl grekisk yoghurt
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemumma
1 krm salt
1 banan i skivor
1 dl röda vinbär
råsocker
smör och råsocker till formen


Vispa matfett och socker riktigt pösigt och tillsätt ägget. Rör i mjölk och yoghurt. Blanda alla de torra ingredienserna och häll i dem i smeten. Smörj formen  och strö den med råsocker, som bildar en litet knäckig yta.

Häll halva smeten i formen och tillsätt därefter skivad banan och strö över vinbär. Häll på resten av smeten och strö sedan råsocker över ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 45 minuter.

Om du vill kan du byta ut vinbären mot hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar