lördag 1 november 2014

Jordgubbsscones med vanilj

JORDGUBBSSCONES MED VANILJ

Härliga bärscones passar utmärkt till en lång helgfrukost. Bröden är verkligen underbara tillsammans med lemon curd.

4 st (16 bitar)

8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör eller margarin
3 dl jordgubbsyoghurt
ca 2 dl tärnade jordgubbar


Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Fördela matfettet i mjölet med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt yoghurt och jordgubbar och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg. Dela degen i 4 delar och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar och grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar