tisdag 4 november 2014

Mazariner med italiensk jordgubbsmaräng

MAZARINER MED ITALIENSK JORDGUBBSMARÄNG

35 - 40 mazariner

Mördeg:
900 g vetemjöl
300 g socker
600 g smör eller margarin
3 ägg

Mazarinfyllning:
500 g mandelmassa
250 g rumsvarmt smör eller margarin
6 ägg
1 burk drottningsylt, hallonsylt eller
jordgubbssylt

Italiensk maräng:
250 g socker
80 g vatten
200 g äggvita
1 tsk jordgubbssmak (essens)
eller ett par droppar karamellfärg
´

Blanda samtliga ingredienser till mördegen och låt den stå i kylen, helst över natten. Kavla eller tumma ut degen tunt i mazarinformar. Degen räcker till många formar, det som blir över klarar sig ett bra tag i kylen om det är inplastat. Sätt ugnen på 190 grader.

Blanda mandelmassa och matfett ordentligt och tillsätt sedan äggen. Fyll de fodrade mazarinformarna till 2/3. Klicka sylt i formarna och grädda kakorna mitt i ugnen 18 - 20 minuter.

Koka 200 g socker och vattnet till 118 grader. Vispa under tiden äggvita och resten av sockret till ett fast skum. När temperaturen är uppnådd, häll försiktigt det varma sockret i äggviteskummet samtidigt som du vispar. Smaksätt marängen med jordgubbssmak och spritsa den över de kalla mazarinerna.

Bränn av med en brûlébrännare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar