FINA SOMMARTÅRTAN
Perfekt tårta att bjuda på om man blir många. Baka tårtbottnen i långpanna och lägg ihop i tre våningar.
Ca 16 bitar
Tårtbotten:
6 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1½ dl kokande vatten
Fyllning:
1 dl jordgubbssaft
1 3/4 dl vatten
1 l jordgubbar
5 dl vispgrädde
3 msk florsocker
Garnering:
jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned det i smeten. Tillsätt vattnet. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda kakan i mitten av ugnen 20 - 25 minuter. Känn med provsticka att kakan är genomgräddad. Låt den kallna.
Vicka upp kakan och dra av bakpapperet. Blanda saft och vatten och ringla saften över tårtbotten. Dela botten i en större, en mellanstor och en mindre bit.
Mosa jordgubbarna med en gaffel. Vispa grädden och florsockret ganska fast och vänd ned fruktmoset i grädden. Lägg den största kakbiten på ett fat och bred över ett tjockt lager jordgubbsgrädde. Lägg på den mellanstora biten och täck med grädde. Lägg slutligen på den minsta biten och bred på resten av grädden. Låt tårtan stå i kylen och garnera med rikligt med jordgubbar vid serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar