SYLTRUTOR MED TOSCATÄCKE
Ca 30 bitar
150 g smör eller margarin
2½ dl socker
2 ägg
finrivet skal av 1 citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 - 1½ dl jordgubbssylt
Toscaglasyr:
75 g smör eller margarin
½ dl socker
½ dl sirap
1½ msk vetemjöl
2 msk mjölk
3 dl grovt hackade hasselnötter
eller valfria nötter
Garnering:
jordgubbar
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Rör i citronskal och blanda i mjöl och bakpulver. Rör ned detta i äggsmeten och häll den i en bakpappersklädd mindre långpanna, 30 x 20 cm. Bred ut till ett jämnt lager. Fördela sylten över och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader 15 - 17 minuter.
Smält matfettet till glasyren och rör ned resterande ingredienser utom hasselnötterna. Sjud upp under omrörning tills den tjocknar. Rör ned nötterna och fördela smeten över kakan. Grädda ytterligare 10 - 12 minuter eller till fin färg. Låt svalna och skär i rutor.
Garnera med delade jordgubbar.
Ca 30 bitar
150 g smör eller margarin
2½ dl socker
2 ägg
finrivet skal av 1 citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 - 1½ dl jordgubbssylt
Toscaglasyr:
75 g smör eller margarin
½ dl socker
½ dl sirap
1½ msk vetemjöl
2 msk mjölk
3 dl grovt hackade hasselnötter
eller valfria nötter
Garnering:
jordgubbar
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Rör i citronskal och blanda i mjöl och bakpulver. Rör ned detta i äggsmeten och häll den i en bakpappersklädd mindre långpanna, 30 x 20 cm. Bred ut till ett jämnt lager. Fördela sylten över och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader 15 - 17 minuter.
Smält matfettet till glasyren och rör ned resterande ingredienser utom hasselnötterna. Sjud upp under omrörning tills den tjocknar. Rör ned nötterna och fördela smeten över kakan. Grädda ytterligare 10 - 12 minuter eller till fin färg. Låt svalna och skär i rutor.
Garnera med delade jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar