OSTSCONES
Här blandas riven ost i sconesdegen vilket ger jättegoda, knapriga scones, som är godast medan de är varma. Servera gärna med ost och en god marmelad.
12 bitar
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
2½ dl filmjölk eller mjölk (filmjölk blir godast)
1½ dl riven, lagrad ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela matfettet i bunken - det går lättast med en gaffel - och tillsätt filmjölk och riven ost. Arbeta snabbt ihop till en litet kladdig deg. Ev behövs det litet mer mjöl.
Dela degen i 2 delar och forma dem direkt till rundlar, ca 18 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt. Dela varje rundel i 6 tårtbitar med en mjölad degskrapa. Grädda sconesen ca 12 minuter och servera dem medan de är varma.
Här blandas riven ost i sconesdegen vilket ger jättegoda, knapriga scones, som är godast medan de är varma. Servera gärna med ost och en god marmelad.
12 bitar
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
2½ dl filmjölk eller mjölk (filmjölk blir godast)
1½ dl riven, lagrad ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela matfettet i bunken - det går lättast med en gaffel - och tillsätt filmjölk och riven ost. Arbeta snabbt ihop till en litet kladdig deg. Ev behövs det litet mer mjöl.
Dela degen i 2 delar och forma dem direkt till rundlar, ca 18 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt. Dela varje rundel i 6 tårtbitar med en mjölad degskrapa. Grädda sconesen ca 12 minuter och servera dem medan de är varma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar