JORDGUBBSGROTTOR
25 - 27 st
4 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
175 g smör eller margarin
1 - 1½ dl cornflakes
1 äggvita till pensling
50 - 75 g mandelspån
Fyllning:
1½ dl jordgubbssylt
Blanda snabbt ihop mjöl, socker, bakpulver, matfett och cornflakes till en deg i matberedaren. Rulla små kulor och lägg på bakpappersklädd plåt. Gör små fördjupningar och lägg en klick sylt i varje. Pensla kanterna lätt med äggvitan och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 12 minuter.
25 - 27 st
4 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
175 g smör eller margarin
1 - 1½ dl cornflakes
1 äggvita till pensling
50 - 75 g mandelspån
Fyllning:
1½ dl jordgubbssylt
Blanda snabbt ihop mjöl, socker, bakpulver, matfett och cornflakes till en deg i matberedaren. Rulla små kulor och lägg på bakpappersklädd plåt. Gör små fördjupningar och lägg en klick sylt i varje. Pensla kanterna lätt med äggvitan och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 12 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar