RULLTÅRTA MED HASSELNÖTTER OCH LIME
8 - 10 bitar
Limesocker:
Rivet skal av ½ lime
3/4 dl socker
Botten:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk kokande vatten
Fyllning och garnering:
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
2 tsk av limesockret
50 g rostade hasselnötter
ev rivet limeskal
Sätt ugnen på 250 grader.
Mixa limeskalet med socker.
Botten:
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ned mjölblandningen i äggvispet med det heta vattnet. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
Strö litet av limesockret på kakan och stjälp upp den på ett nytt bakpapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt svalna under långpannan.
Fyllning:
Vispa grädden. Mosa jordgubbarna grovt med resten av limesockret. Vänd ned 2/3 av grädden och spara resten till garnering. Bred fyllningen på kakan.
Garnering:
Hacka nötterna och strö dem ovanpå. Rulla samman tårtan. Spritsa på resten och lägg på skivade jordgubbar och limeskal.
8 - 10 bitar
Limesocker:
Rivet skal av ½ lime
3/4 dl socker
Botten:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk kokande vatten
Fyllning och garnering:
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
2 tsk av limesockret
50 g rostade hasselnötter
ev rivet limeskal
Sätt ugnen på 250 grader.
Mixa limeskalet med socker.
Botten:
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ned mjölblandningen i äggvispet med det heta vattnet. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
Strö litet av limesockret på kakan och stjälp upp den på ett nytt bakpapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt svalna under långpannan.
Fyllning:
Vispa grädden. Mosa jordgubbarna grovt med resten av limesockret. Vänd ned 2/3 av grädden och spara resten till garnering. Bred fyllningen på kakan.
Garnering:
Hacka nötterna och strö dem ovanpå. Rulla samman tårtan. Spritsa på resten och lägg på skivade jordgubbar och limeskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar