onsdag 15 juli 2015

Drömtårta med vit choklad

DRÖMTÅRTA MED VIT CHOKLAD

Fylld med vit chokladkräm och färska jordgubbar!

Ca 12 bitar

4 ägg
2½ dl socker
1½ dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
½ dl kakao
2 tsk bakpulver

Vit chokladkräm:
1½ dl vispgrädde
200 g vit choklad
200 g krämig färskost, t ex Philadelphia

Fyllning:
ca 400 g jordgubbar

Garnering:
ca 2 dl vispgrädde
ca 250 g jordgubbar


Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ned dem i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna.

Vit chokladkräm:
Vispa grädden löst. Hacka och smält den vita chokladen. Blanda med färskosten, tillsätt grädden och rör till en slät kräm. Ställ den i kylen.

Fyllning:
Dela kakan i tre bottnar. Bred hälften av krämen på en av bottnarna. Skiva jordgubbar och lägg ovanpå. Lägg på nästa botten, bred på kräm och lägg på skivade jordgubbar. Täck med den sista bottnen.

Garnering:
Vispa grädden och bred på den överst. Dekorera med jordgubbar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar