JORDGUBBS- OCH VINBÄRSKAKA
MED SMULTÄCKE
Saftig och god mjuk kaka med lyxigt smuldegstäcke och massor av bär.
Ca 24 bitar
250 g mjukt smör eller margarin
2½ dl socker
2 ägg
6½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 dl filmjölk
Smuldeg:
1½ dl socker
1 dl vetemjöl
50 g smör eller margarin (kallt)
Fyllning:
400 g jordgubbar
100 g röda och svarta vinbär
Sätt ugnen på 175 grader.
Smuldeg:
Blanda socker och mjöl och tillsätt tärnat matfett. Blanda snabbt samman till en smulig deg.
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten tillsammans med filmjölken. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakpapper.
Fyllning:
Skiva jordgubbarna och fördela dem ovanpå smeten. Strö ut vinbären över smeten och smula över smuldegen. Grädda i mitten av ugnen 45 - 50 minuter.
Servera gärna kakan ljummen med glass eller lättvispad grädde.
MED SMULTÄCKE
Saftig och god mjuk kaka med lyxigt smuldegstäcke och massor av bär.
Ca 24 bitar
250 g mjukt smör eller margarin
2½ dl socker
2 ägg
6½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 dl filmjölk
Smuldeg:
1½ dl socker
1 dl vetemjöl
50 g smör eller margarin (kallt)
Fyllning:
400 g jordgubbar
100 g röda och svarta vinbär
Sätt ugnen på 175 grader.
Smuldeg:
Blanda socker och mjöl och tillsätt tärnat matfett. Blanda snabbt samman till en smulig deg.
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten tillsammans med filmjölken. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakpapper.
Fyllning:
Skiva jordgubbarna och fördela dem ovanpå smeten. Strö ut vinbären över smeten och smula över smuldegen. Grädda i mitten av ugnen 45 - 50 minuter.
Servera gärna kakan ljummen med glass eller lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar