LJUVLIG SMULPAJ
Ca 6 bitar
Botten:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
150 g smör eller margarin
Fyllning:
2 äpplen
2 - 3 dl röda vinbär
2 msk socker
Smul:
50 g kallt smör eller margarin
1 dl vetemjöl
2 msk socker
Till servering:
vispad grädde eller vaniljsås
Botten:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält matfettet och blanda ihop allt till en massa. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 minuter.
Fyllning:
Skala äpplena och klyfta dem tunt. Fördela äppelskivorna över pajbottnen och lägg på rensade vinbär. Strö över socker. Blanda matfett, mjöl och socker och strö smulorna över pajen.
Grädda i 175 grader 30 - 35 minuter. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Ca 6 bitar
Botten:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
150 g smör eller margarin
Fyllning:
2 äpplen
2 - 3 dl röda vinbär
2 msk socker
Smul:
50 g kallt smör eller margarin
1 dl vetemjöl
2 msk socker
Till servering:
vispad grädde eller vaniljsås
Botten:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält matfettet och blanda ihop allt till en massa. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 minuter.
Fyllning:
Skala äpplena och klyfta dem tunt. Fördela äppelskivorna över pajbottnen och lägg på rensade vinbär. Strö över socker. Blanda matfett, mjöl och socker och strö smulorna över pajen.
Grädda i 175 grader 30 - 35 minuter. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar