FLUFFIG MARÄNGTÅRTA MED BÄR OCH GRÄDDE
En luftig och porös sommardröm, toppad med massor av bär och med smak av kokos. Receptet funkar även i en 24-cm form men sjunker då ihop mer i mitten.
6 personer
5 äggvitor, 1 3/4 dl
½ tsk pressad citron
3 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
Garnering:
2 dl vispgrädde
4 dl blandade färska bär
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa äggvitor och citronsaft fluffigt med elvisp. Tillsätt sockret, litet i taget, och vispa på högsta hastighet till en fast smet, 3 - 4 minuter. Rör ihop bakpulver och vaniljsocker och sikta ned blandningen i smeten. Vänd ihop.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, och strö den med kokos. Bred ut smeten jämnt. Ställ formen i nedre delen av ugnen, stäng luckan och stäng av värmen. Låt stå i ugnen ca 6 timmar utan att öppna ugnsluckan.
Ta kakan ur formen. Vispa grädden fluffig och bred över tårtan. Toppa med bär.
En luftig och porös sommardröm, toppad med massor av bär och med smak av kokos. Receptet funkar även i en 24-cm form men sjunker då ihop mer i mitten.
6 personer
5 äggvitor, 1 3/4 dl
½ tsk pressad citron
3 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
Garnering:
2 dl vispgrädde
4 dl blandade färska bär
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa äggvitor och citronsaft fluffigt med elvisp. Tillsätt sockret, litet i taget, och vispa på högsta hastighet till en fast smet, 3 - 4 minuter. Rör ihop bakpulver och vaniljsocker och sikta ned blandningen i smeten. Vänd ihop.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, och strö den med kokos. Bred ut smeten jämnt. Ställ formen i nedre delen av ugnen, stäng luckan och stäng av värmen. Låt stå i ugnen ca 6 timmar utan att öppna ugnsluckan.
Ta kakan ur formen. Vispa grädden fluffig och bred över tårtan. Toppa med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar