MAMMAS GODA MANDELKAKA
Täckt och fylld med jordgubbar plus ett tjockt lager fluffig punschgrädde.
Ca 12 bitar
250 g mjukt smör eller margarin
3½ dl socker
4 ägg
200 g mandelmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
Fyllning:
150 g jordgubbar
ca 1 msk rörsocker
Garnering:
ca 3 dl vispgrädde
ca 1 msk punsch
300 - 400 g jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör matfett och socker vitt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mandelmjöl, mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ned detta i äggsmeten med mjölken. Bred ut smeten i en mjölad och bröad bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Fyllning:
Skiva eller tärna jordgubbarna och fördela dem ovanpå smeten. Strö på rörsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt svalna.
Garnering:
Vispa grädden och smaksätt med punsch. Bred grädden på kakan och lägg på delade jordgubbar.
Täckt och fylld med jordgubbar plus ett tjockt lager fluffig punschgrädde.
Ca 12 bitar
250 g mjukt smör eller margarin
3½ dl socker
4 ägg
200 g mandelmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
Fyllning:
150 g jordgubbar
ca 1 msk rörsocker
Garnering:
ca 3 dl vispgrädde
ca 1 msk punsch
300 - 400 g jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör matfett och socker vitt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mandelmjöl, mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ned detta i äggsmeten med mjölken. Bred ut smeten i en mjölad och bröad bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Fyllning:
Skiva eller tärna jordgubbarna och fördela dem ovanpå smeten. Strö på rörsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt svalna.
Garnering:
Vispa grädden och smaksätt med punsch. Bred grädden på kakan och lägg på delade jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar