onsdag 15 juli 2015

Plommonpaj med vaniljgrädde

PLOMMONPAJ MED VANILJGRÄDDE

Ett perfekt sätt att njuta av säsongens mogna plommon!

4 portioner

400 g plommon
2 ägg
1 dl socker
50 g mandelsplitter
½ vaniljstång
1 msk strö- eller florsocker
1½ dl mellangrädde


Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj en bakform, ca 26 cm i diameter. Skär plommonen i tunna klyftor och fördela dem i formen, gärna i ett fint mönster. Vispa ihop ägg och socker och häll det över plommonen. Strö över den krossade mandeln och grädda kakan mitt i ugnen till fin färg, ca 30 minuter.

Snitta vaniljstången. Skrapa ur kornen och blanda med sockret i en skål. Vänd ihop med litet av grädden så att sockret löser upp sig. Vispa ned resten av grädden till ett skum.

Servera pajen ljummen och skeda över vaniljgrädde.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar