PLOMMONPAJ MED VANILJGRÄDDE
Ett perfekt sätt att njuta av säsongens mogna plommon!
4 portioner
400 g plommon
2 ägg
1 dl socker
50 g mandelsplitter
½ vaniljstång
1 msk strö- eller florsocker
1½ dl mellangrädde
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en bakform, ca 26 cm i diameter. Skär plommonen i tunna klyftor och fördela dem i formen, gärna i ett fint mönster. Vispa ihop ägg och socker och häll det över plommonen. Strö över den krossade mandeln och grädda kakan mitt i ugnen till fin färg, ca 30 minuter.
Snitta vaniljstången. Skrapa ur kornen och blanda med sockret i en skål. Vänd ihop med litet av grädden så att sockret löser upp sig. Vispa ned resten av grädden till ett skum.
Servera pajen ljummen och skeda över vaniljgrädde.
Ett perfekt sätt att njuta av säsongens mogna plommon!
4 portioner
400 g plommon
2 ägg
1 dl socker
50 g mandelsplitter
½ vaniljstång
1 msk strö- eller florsocker
1½ dl mellangrädde
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en bakform, ca 26 cm i diameter. Skär plommonen i tunna klyftor och fördela dem i formen, gärna i ett fint mönster. Vispa ihop ägg och socker och häll det över plommonen. Strö över den krossade mandeln och grädda kakan mitt i ugnen till fin färg, ca 30 minuter.
Snitta vaniljstången. Skrapa ur kornen och blanda med sockret i en skål. Vänd ihop med litet av grädden så att sockret löser upp sig. Vispa ned resten av grädden till ett skum.
Servera pajen ljummen och skeda över vaniljgrädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar