CLAFOUTIS MED BJÖRNBÄR
Underbart krämig, enkel dessert, helt perfekt efter en soppa eller sallad.
6 portioner
3 ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 krm salt
1 msk matfett till formen
Fyllning:
100 g mandelmassa
200 g björnbär
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa snabbt i mjölet och tillsätt mjölk, grädde och salt. Smörj en form, ca 20 x 20 cm, och häll i smeten.
Hacka mandelmassan i småbitar och fördela i formen. Strö över björnbär. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter och servera ljummen eller kall.
Underbart krämig, enkel dessert, helt perfekt efter en soppa eller sallad.
6 portioner
3 ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 krm salt
1 msk matfett till formen
Fyllning:
100 g mandelmassa
200 g björnbär
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa snabbt i mjölet och tillsätt mjölk, grädde och salt. Smörj en form, ca 20 x 20 cm, och häll i smeten.
Hacka mandelmassan i småbitar och fördela i formen. Strö över björnbär. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter och servera ljummen eller kall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar