SOLIG MOROTSKAKA
En morotskaka i en helt egen stil. Litet tyngre, saftig konsistens och med en härlig smak av mandel.
10 bitar
4 dl grovrivna morötter, ca 250 g
250 g mandelmassa
4 ägg
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk matfett till formen
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv morot och mandelmassa grovt och rör ihop det med äggen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det till en jämn smet.
Smörj en avlång brödform, 1½ liter. Häll i smeten och grädda 30 - 40 minuter. Känn med sticka om kakan är klar.
En morotskaka i en helt egen stil. Litet tyngre, saftig konsistens och med en härlig smak av mandel.
10 bitar
4 dl grovrivna morötter, ca 250 g
250 g mandelmassa
4 ägg
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk matfett till formen
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv morot och mandelmassa grovt och rör ihop det med äggen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det till en jämn smet.
Smörj en avlång brödform, 1½ liter. Häll i smeten och grädda 30 - 40 minuter. Känn med sticka om kakan är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar