BÄRKAKA MED SMUL
En saftig kaka med bär, toppad med frasiga smulor.
Ca 12 bitar
2 ägg
1 dl socker
½ dl råsocker
75 g smör eller margarin
½ dl gräddfil
1 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Fyllning och topping:
150 g färska bär, t ex björnbär
och hallon
1 dl havregryn
½ dl vetemjöl
½ dl socker
50 g smör eller margarin
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Smält matfettet och blanda ned det tillsammans med gräddfil i äggsmeten. Sikta i mjöl, vaniljsocker och bakpulver, tillsätt salt och vänd ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck ned bären.
Blanda havregryn, mjöl, socker, matfett och salt till en smuldeg och strö smulet över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
En saftig kaka med bär, toppad med frasiga smulor.
Ca 12 bitar
2 ägg
1 dl socker
½ dl råsocker
75 g smör eller margarin
½ dl gräddfil
1 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Fyllning och topping:
150 g färska bär, t ex björnbär
och hallon
1 dl havregryn
½ dl vetemjöl
½ dl socker
50 g smör eller margarin
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Smält matfettet och blanda ned det tillsammans med gräddfil i äggsmeten. Sikta i mjöl, vaniljsocker och bakpulver, tillsätt salt och vänd ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck ned bären.
Blanda havregryn, mjöl, socker, matfett och salt till en smuldeg och strö smulet över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar