SOMMARTÅRTA MED CHOKLADMOUSSE
Ca 8 bitar
Botten:
3 ägg
2½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
3/4 dl kokhett vatten
Fyllning:
1 fp chokladmousse med tillhörande
ingredienser
Garnering:
2 - 3 dl vispgrädde
100 g mandelspån
5 - 7 dl blandade bär, t ex björnbär,
jordgubbar, blåbär, körsbär
citronmeliss
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och potatismjöl med bakpulver och vänd ned i äggsmeten. Rör ned det heta vattnet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 20 - 23 cm i diameter, och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30 minuter. Pröva med sticka. Låt svalna något och lossa kakan från formen.
Tillred chokladmoussen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt stelna något.
Diska formen och dela bottnen i tre delar. Lägg tillbaka en botten i formen, fördela hälften av moussen över bottnen och lägg på nästa botten. Fördela resten av moussen över den och toppa med sista bottnen. Ställ kallt för att stelna.
Lägg tårtan på ett fat. Bred vispad grädde runt om. Rosta mandelspånen i en torr, het panna. Passa noga, de bränns lätt! Täck kakan med avsvalnade spån och spritsa en kant. Garnera tårtan efter egen fantasi.
Ca 8 bitar
Botten:
3 ägg
2½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
3/4 dl kokhett vatten
Fyllning:
1 fp chokladmousse med tillhörande
ingredienser
Garnering:
2 - 3 dl vispgrädde
100 g mandelspån
5 - 7 dl blandade bär, t ex björnbär,
jordgubbar, blåbär, körsbär
citronmeliss
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och potatismjöl med bakpulver och vänd ned i äggsmeten. Rör ned det heta vattnet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 20 - 23 cm i diameter, och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30 minuter. Pröva med sticka. Låt svalna något och lossa kakan från formen.
Tillred chokladmoussen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt stelna något.
Diska formen och dela bottnen i tre delar. Lägg tillbaka en botten i formen, fördela hälften av moussen över bottnen och lägg på nästa botten. Fördela resten av moussen över den och toppa med sista bottnen. Ställ kallt för att stelna.
Lägg tårtan på ett fat. Bred vispad grädde runt om. Rosta mandelspånen i en torr, het panna. Passa noga, de bränns lätt! Täck kakan med avsvalnade spån och spritsa en kant. Garnera tårtan efter egen fantasi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar