BLÅBÄRSCHEESECAKE
Ljuvligt gott med len fyllning som smälter i munnen!
Ca 12 bitar
Botten:
100 g smör eller margarin
15 digestivekex
1½ msk rörsocker
Fyllning:
400 g färskost, t ex Philadelphia
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
175 g blåbär
Topping:
2½ dl crème fraîche
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
ca 175 g blåbär
florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Botten:
Smält matfettet och krossa kexen, gärna i en mixer. Mixa med rörsocker och matfett till en smulig blandning. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Fyllning:
Vispa ihop färskost, socker, vaniljsocker och ägg till en slät smet. Vänd ned blåbären och häll fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Topping:
Blanda crème fraîche, socker och vaniljsocker och bred på kakan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. Låt kakan stå i kylen, gärna över natten.
Garnering:
Garnera kakan med blåbär och sikta över florsocker.
Ljuvligt gott med len fyllning som smälter i munnen!
Ca 12 bitar
Botten:
100 g smör eller margarin
15 digestivekex
1½ msk rörsocker
Fyllning:
400 g färskost, t ex Philadelphia
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
175 g blåbär
Topping:
2½ dl crème fraîche
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
ca 175 g blåbär
florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Botten:
Smält matfettet och krossa kexen, gärna i en mixer. Mixa med rörsocker och matfett till en smulig blandning. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Fyllning:
Vispa ihop färskost, socker, vaniljsocker och ägg till en slät smet. Vänd ned blåbären och häll fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Topping:
Blanda crème fraîche, socker och vaniljsocker och bred på kakan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. Låt kakan stå i kylen, gärna över natten.
Garnering:
Garnera kakan med blåbär och sikta över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar