lördag 4 juli 2015

Hallon- och nektarinpaj under kokostäcke

HALLON- OCH NEKTARINPAJ UNDER KOKOSTÄCKE

Inuti pajen funkar det med frysta hallon, men ovanpå är de färska finast.

4 portioner

2 nektariner
500 g hallon
1 msk potatismjöl
2 msk socker

Smultäcke:
3 dl vetemjöl
1 dl rårörsocker eller vanligt socker
150 g smör eller margarin
1½ dl kokosflingor

Gräddyoghurt:
2 dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt
2 tsk vaniljsocker
3 msk florsocker

Garnering och servering:
färska hallon och nektarinklyftor
gräddyoghurt, vispad grädde
eller vaniljglass


Sätt ugnen på 225 grader.

Skär nektarinerna i tunna klyftor eller småbitar. Blanda hallon och nektariner i en pajform, 22 - 24 cm i diameter. Blanda potatismjölet med sockret och strö över bärblandningen.

Smultäcke:
Mixa mjöl, socker och matfett i en matberedare. Häll blandningen i en skål och rör ned kokosflingorna manuellt. Fördela smulorna jämnt över pajen.

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Garnering och servering:
Garnera med hallon och nektarinklyftor. Låt svalna och servera med gräddyoghurt, vispad grädde eller vaniljglass.

Gräddyoghurt:
Vispa grädden tjock och blanda med yoghurt, vaniljsocker och florsocker.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar