HALLON- OCH NEKTARINPAJ UNDER KOKOSTÄCKE
Inuti pajen funkar det med frysta hallon, men ovanpå är de färska finast.
4 portioner
2 nektariner
500 g hallon
1 msk potatismjöl
2 msk socker
Smultäcke:
3 dl vetemjöl
1 dl rårörsocker eller vanligt socker
150 g smör eller margarin
1½ dl kokosflingor
Gräddyoghurt:
2 dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt
2 tsk vaniljsocker
3 msk florsocker
Garnering och servering:
färska hallon och nektarinklyftor
gräddyoghurt, vispad grädde
eller vaniljglass
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär nektarinerna i tunna klyftor eller småbitar. Blanda hallon och nektariner i en pajform, 22 - 24 cm i diameter. Blanda potatismjölet med sockret och strö över bärblandningen.
Smultäcke:
Mixa mjöl, socker och matfett i en matberedare. Häll blandningen i en skål och rör ned kokosflingorna manuellt. Fördela smulorna jämnt över pajen.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Garnering och servering:
Garnera med hallon och nektarinklyftor. Låt svalna och servera med gräddyoghurt, vispad grädde eller vaniljglass.
Gräddyoghurt:
Vispa grädden tjock och blanda med yoghurt, vaniljsocker och florsocker.
Inuti pajen funkar det med frysta hallon, men ovanpå är de färska finast.
4 portioner
2 nektariner
500 g hallon
1 msk potatismjöl
2 msk socker
Smultäcke:
3 dl vetemjöl
1 dl rårörsocker eller vanligt socker
150 g smör eller margarin
1½ dl kokosflingor
Gräddyoghurt:
2 dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt
2 tsk vaniljsocker
3 msk florsocker
Garnering och servering:
färska hallon och nektarinklyftor
gräddyoghurt, vispad grädde
eller vaniljglass
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär nektarinerna i tunna klyftor eller småbitar. Blanda hallon och nektariner i en pajform, 22 - 24 cm i diameter. Blanda potatismjölet med sockret och strö över bärblandningen.
Smultäcke:
Mixa mjöl, socker och matfett i en matberedare. Häll blandningen i en skål och rör ned kokosflingorna manuellt. Fördela smulorna jämnt över pajen.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Garnering och servering:
Garnera med hallon och nektarinklyftor. Låt svalna och servera med gräddyoghurt, vispad grädde eller vaniljglass.
Gräddyoghurt:
Vispa grädden tjock och blanda med yoghurt, vaniljsocker och florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar