NEKTARINRULLE MED KOKOS
Kokos, solmogna nektariner och vit choklad - smaker som gifter sig!
8 - 10 bitar
3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kokande vatten
½ dl kokosflingor
Fyllning:
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 nektariner
Garnering:
1 dl vispgrädde
1 - 2 nektariner
1/4 dl kokosflingor
kryddgrönt
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sikta ned i äggsmeten. Tillsätt vatten och vänd försiktigt samman till en smet. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Strö över kokosflingor. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter. Strö socker över kakan och vänd upp och ned på ett bakpapper. Dra av gräddningspapperet.
Fyllning:
Hacka och smält chokladen tillsammans med ½ dl av grädden över vattenbad. Låt blandningen svalna. Vispa resten av grädden och vänd försiktigt ned den smälta chokladen. Bred ut chokladgrädden på den kalla bottnen. Kärna ur och tärna nektarinerna. Fördela tärningarna på grädden och rulla ihop tårtan från långsidan.
Garnering:
Vispa grädden. Spritsa den på rulltårtan och stick i nektarinklyftor. Rosta kokosen på svag värme i stekpanna tills den fått litet färg. Låt den svalna. Strö över kokosen och garnera med kryddgrönt.
Kokos, solmogna nektariner och vit choklad - smaker som gifter sig!
8 - 10 bitar
3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kokande vatten
½ dl kokosflingor
Fyllning:
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 nektariner
Garnering:
1 dl vispgrädde
1 - 2 nektariner
1/4 dl kokosflingor
kryddgrönt
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sikta ned i äggsmeten. Tillsätt vatten och vänd försiktigt samman till en smet. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Strö över kokosflingor. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter. Strö socker över kakan och vänd upp och ned på ett bakpapper. Dra av gräddningspapperet.
Fyllning:
Hacka och smält chokladen tillsammans med ½ dl av grädden över vattenbad. Låt blandningen svalna. Vispa resten av grädden och vänd försiktigt ned den smälta chokladen. Bred ut chokladgrädden på den kalla bottnen. Kärna ur och tärna nektarinerna. Fördela tärningarna på grädden och rulla ihop tårtan från långsidan.
Garnering:
Vispa grädden. Spritsa den på rulltårtan och stick i nektarinklyftor. Rosta kokosen på svag värme i stekpanna tills den fått litet färg. Låt den svalna. Strö över kokosen och garnera med kryddgrönt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar