SMÅ KRUSBÄRSPAJER
Små fina, fyllda pajer bakade i muffinsplåtar - somrigare kan det inte bli.
8 småpajer
225 g smör eller margarin
1 äggula
½ dl socker
5 dl vetemjöl
Fyllning:
400 g krusbär, röda och gröna
50 g rumstempererat smör eller margarin
½ dl socker
1 ägg
50 g mandelmjöl
1 msk vetemjöl
Topping:
1 äggvita
2 msk socker
Tillbehör:
vaniljglass
Skiva matfettet och mixa i en matberedare med äggula, socker och mjöl. Lägg degen kallt ca 30 minuter.
Kavla ut pajdegen 2 - 3 mm tjock. Stansa ut 16 rundlar (8 till botten och 8 till lock), ca 7 cm i diameter. Lägg 8 av dem i botten och upp på kanterna i fördjupningarna i muffinsplåten och sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning:
Rensa och snoppa krusbären. Rör matfett och socker mjukt och luftigt. Blanda ned ägg, mandelmjöl och vetemjöl. Fördela smeten i pajbottnarna och lägg ca 5 krusbär i varje form ovanpå smeten.
Lägg på deglocken och kläm ned dem något runt de yttre kursbären. Pensla med uppvispad äggvita och strö på sockret. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera med vaniljsås.
Små fina, fyllda pajer bakade i muffinsplåtar - somrigare kan det inte bli.
8 småpajer
225 g smör eller margarin
1 äggula
½ dl socker
5 dl vetemjöl
Fyllning:
400 g krusbär, röda och gröna
50 g rumstempererat smör eller margarin
½ dl socker
1 ägg
50 g mandelmjöl
1 msk vetemjöl
Topping:
1 äggvita
2 msk socker
Tillbehör:
vaniljglass
Skiva matfettet och mixa i en matberedare med äggula, socker och mjöl. Lägg degen kallt ca 30 minuter.
Kavla ut pajdegen 2 - 3 mm tjock. Stansa ut 16 rundlar (8 till botten och 8 till lock), ca 7 cm i diameter. Lägg 8 av dem i botten och upp på kanterna i fördjupningarna i muffinsplåten och sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning:
Rensa och snoppa krusbären. Rör matfett och socker mjukt och luftigt. Blanda ned ägg, mandelmjöl och vetemjöl. Fördela smeten i pajbottnarna och lägg ca 5 krusbär i varje form ovanpå smeten.
Lägg på deglocken och kläm ned dem något runt de yttre kursbären. Pensla med uppvispad äggvita och strö på sockret. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar