BUDAPESTRULLE MED SOMMARBÄR
Älskad nötmarängtårta med choklad och massor av härliga sommarbär!
8 bitar
6 äggvitor
3 dl socker
1½ dl hasselnötter
50 g marsánpulver för kallrörd sås
Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 - 3 dl valfria bär
Garnering:
75 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 - 2 dl blandade bär
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa samman äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under vispning. Vispa samman till en blank maräng. Hacka nötterna och blanda hälften av dem med marsánpulvret. Vänd ned det i marängsmeten och blanda samman.
Bred ut marängsmeten på en bakpappersklädd plåt, ca 30 x 40 cm. Strö över resterande mängd nötter och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Stjälp upp marängen på ett bakpapper. Dra bort gräddningspapperet och låt bottnen svalna.
Fyllning:
Vispa grädden och fördela på bottnen. Strö ut bären över grädden. Rulla ihop bottnen från långsidan och placera på ett uppläggningsfat.
Garnering:
Hacka och smält chokladen. Ringla den över rullen. Vispa grädden och spritsa på den. Garnera med bär.
Älskad nötmarängtårta med choklad och massor av härliga sommarbär!
8 bitar
6 äggvitor
3 dl socker
1½ dl hasselnötter
50 g marsánpulver för kallrörd sås
Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 - 3 dl valfria bär
Garnering:
75 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 - 2 dl blandade bär
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa samman äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under vispning. Vispa samman till en blank maräng. Hacka nötterna och blanda hälften av dem med marsánpulvret. Vänd ned det i marängsmeten och blanda samman.
Bred ut marängsmeten på en bakpappersklädd plåt, ca 30 x 40 cm. Strö över resterande mängd nötter och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Stjälp upp marängen på ett bakpapper. Dra bort gräddningspapperet och låt bottnen svalna.
Fyllning:
Vispa grädden och fördela på bottnen. Strö ut bären över grädden. Rulla ihop bottnen från långsidan och placera på ett uppläggningsfat.
Garnering:
Hacka och smält chokladen. Ringla den över rullen. Vispa grädden och spritsa på den. Garnera med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar