CHEESECAKERUTOR
Perfekt till stora kalas eller som dessert på utflykten.
24 stora bitar
Botten:
150 g smör eller margarin
500 g digestivekex (1 pkt = 400 g)
2½ msk rörsocker
Fyllning 1:
600 g philadelphiaost
300 g jordgubbar och hallon
4 ägg
1 dl socker
Fyllning 2:
5 dl crème fraîche
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
Garnering:
ca 300 g blandade bär
Sätt ugnen på 175 grader.
Botten:
Smält matfettet. Krossa digestivekexen och blanda dem med rörsocker och matfett. Tryck ut smulorna i en liten långpanna, ca 25 x 35 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter.
Fyllning 1:
Vispa eller mixa ingredienserna till en slät smet. Häll smeten ovanpå bottnen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Fyllning 2:
Rör samman ingredienserna. Bred krämen på kakan och grädda ytterligare ca 5 minuter.
Ställ in kakan i kylen och låt den stelna, gärna över natten. Skär i rutor och garnera med bär.
Perfekt till stora kalas eller som dessert på utflykten.
24 stora bitar
Botten:
150 g smör eller margarin
500 g digestivekex (1 pkt = 400 g)
2½ msk rörsocker
Fyllning 1:
600 g philadelphiaost
300 g jordgubbar och hallon
4 ägg
1 dl socker
Fyllning 2:
5 dl crème fraîche
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
Garnering:
ca 300 g blandade bär
Sätt ugnen på 175 grader.
Botten:
Smält matfettet. Krossa digestivekexen och blanda dem med rörsocker och matfett. Tryck ut smulorna i en liten långpanna, ca 25 x 35 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter.
Fyllning 1:
Vispa eller mixa ingredienserna till en slät smet. Häll smeten ovanpå bottnen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Fyllning 2:
Rör samman ingredienserna. Bred krämen på kakan och grädda ytterligare ca 5 minuter.
Ställ in kakan i kylen och låt den stelna, gärna över natten. Skär i rutor och garnera med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar