PISTAGEKAKOR MED CITRON
Ca 50 småkakor
100 g smör eller margarin, rumstempererat
rivet skal av 1 citron
½ tsk vaniljsocker
½ dl socker
½ dl finhackade pistagenötter
+ ytterligare 2 msk att strö över
2½ dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa matfett, citronskal, vaniljsocker och socker vitt och fluffigt. Tillsätt pistagenötter och vetemjöl och vispa till en smulig massa. Knåda ihop degen. Rulla den till små bollar och tryck en fördjupning i varje kaka med pekfingret. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och strö över litet pistagenötter.
Grädda ca 8 - 10 minuter och låt svalna på plåten.
Ca 50 småkakor
100 g smör eller margarin, rumstempererat
rivet skal av 1 citron
½ tsk vaniljsocker
½ dl socker
½ dl finhackade pistagenötter
+ ytterligare 2 msk att strö över
2½ dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa matfett, citronskal, vaniljsocker och socker vitt och fluffigt. Tillsätt pistagenötter och vetemjöl och vispa till en smulig massa. Knåda ihop degen. Rulla den till små bollar och tryck en fördjupning i varje kaka med pekfingret. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och strö över litet pistagenötter.
Grädda ca 8 - 10 minuter och låt svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar