SMÖRSNÄCKOR
Låt bullarna jäsa och gräddas i ett muffinsbleck så blir de höga och toppiga.
18 - 20 bullar
1 sats vanlig vetedeg enligt grundrecept
Fyllning:
75 g smör eller margarin
1 dl krusbärssylt
Pensling:
1 ägg
100 g flagad mandel
Sätt ugnen på 250 grader.
Smält matfettet, häll i mjölken och låt degvätskan bli 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt degspadet och ägg och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl (spara litet till utbakning). Arbeta samman degen tills den är smidig och blank. Låt degen jäsa övertäckt i bunken 30 minuter.
Ta upp degen och arbeta den lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, ca 26 x 42 cm.
Fyllning:
Bred på matfettet. Bred på sylten och rulla samman som en rulltårta. Skär i bitar. Sätt bullarna i pappersformar i ett muffinsbleck och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, 20 - 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel. Grädda mitt i ugnen 5 - 8 minuter. Låt svalna under duk.
Låt bullarna jäsa och gräddas i ett muffinsbleck så blir de höga och toppiga.
18 - 20 bullar
1 sats vanlig vetedeg enligt grundrecept
Fyllning:
75 g smör eller margarin
1 dl krusbärssylt
Pensling:
1 ägg
100 g flagad mandel
Sätt ugnen på 250 grader.
Smält matfettet, häll i mjölken och låt degvätskan bli 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt degspadet och ägg och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl (spara litet till utbakning). Arbeta samman degen tills den är smidig och blank. Låt degen jäsa övertäckt i bunken 30 minuter.
Ta upp degen och arbeta den lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, ca 26 x 42 cm.
Fyllning:
Bred på matfettet. Bred på sylten och rulla samman som en rulltårta. Skär i bitar. Sätt bullarna i pappersformar i ett muffinsbleck och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, 20 - 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel. Grädda mitt i ugnen 5 - 8 minuter. Låt svalna under duk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar