torsdag 9 juli 2015

Chokladdoppade strassburgare

CHOKLADDOPPADE STRASSBURGARE

Ca 25 dubbla kakor

200 g smör eller margarin
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker med äkta vanilj
2½ dl potatismjöl
1½ dl vetemjöl
1 dl fast jordgubbsmarmelad
150 g mörk choklad


Rör matfett, florsocker och vaniljsocker poröst. Blanda mjölsorterna. Tillsätt först hälften, litet i taget, och sedan resterande. Fyll en sprits med deg och tryck med tummen ut lika långa avlånga kakor, 4 - 5 cm, direkt på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 175 grader 10 - 12 minuter eller tills kakorna fått litet färg. Låt kallna.

Bred marmeladen på hälften av kakorna och lägg samman till dubbla, en med och en utan marmelad. Ställ kallt.

Smält chokladen enligt anvisningen på förpackningen. Doppa ena änden av kakorna i choklad. Förvara i frysen och ta upp efterhand.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar